Zeg Dag Tegen Het Pesten

Buitengesloten
Ga naar de home-page

 

 Ben je tegen pesten?

Zet dan een link op je website naar: http://www.pestbriefje.com

 

Help! Wat moet ik doen?

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=uG8cyzMlVt0&feature=plcp

 

Hoi,

Pesten wordt gedaan om aandacht te krijgen. Ze willen de baas zijn of ze willen heel populair zijn. Dit doen ze door iemand voor gek te zetten zodat ze allemaal denken dat de pester de leukste, de slimste, de aardigste of de beste is. Het pesten heeft dus niets met jou te maken, jij bent gewoon uitgekozen om het slachtoffer te zijn. En je blijft het slachtoffer want ze hebben je bang gemaakt zodat je niets terug durft te doen.

Maar dat kan anders!

Want dit is wat je kunt doen:
 1. Print deze 2 pagina’s uit
 2. Vul hem samen met je vriend(in) of ouders in, maar het stukje ‘Voor de ouders/verzorgers mag NIET ingevuld worden.
 3. Print nu deze 2 pagina’s uit
 4. Laat het aan je ouders zien (dit is heel belangrijk!) en zeg dat ze nog NIETS mogen invullen!
 5. Leg alle groene en gele Vragenlijsten bij de juf, meester of vertrouwenspersoon op tafel als je naar huis gaat, of vraag of je vriendin het wil geven!
Het is het beste als iemand anders de papieren geeft want anders willen ze meteen met je gaan praten en dat moet je niet doen. Als ze dat toch willen dan kun je zeggen dat het allemaal hebt opgeschreven en dat je er nu niet over wil praten.

Online melden

Als de school niet kan of wil helpen

Je bent niet afhankelijk van de hulp van de school. Als de school meewerkt dan kan het probleem heel snel en heel eenvoudig opgelost worden. Maar als de school dat niet kan of niet wil dan kun je de ingevulde Groene Vragenlijst naar het Pestbriefje sturen. Je krijgt van ons de hulp die nodig is om de pesterij te stoppen.

Hier kun je zien hoe goed dat werkt.

 • Als het pesten doorgaat door iemand anders dan doe je precies hetzelfde (stap 1 tot en met 5).
 • Als het pesten doorgaat met dezelfde dan vraag je of je ouders mij een mailtje sturen want dan zal ik (gratis) helpen.

Wil je onze vragenlijst invullen?

Dit is niet verplicht maar daarmee kun je andere kinderen helpen. Wil je het invullen als meisje of als jongen?
Laat je volgende week horen hoe het gaat?

Ouders

Wat is uw ervaring met pesten op de school van uw kind? Welke methode gebruiken zij, wordt het pesten direct gestopt of moet er eerst over gesproken worden?

Laat het weten!

Geef uw mening over het Pestbriefje (en zie wat anderen ervan vinden).

 

 

9 thoughts on “Zeg Dag Tegen Het Pesten

 1. Dit bericht heb ik ontvangen via de website. Dit is het soort bericht waar ik de tranen van in m’n ogen krijg en die me aanmoedigen om door te gaan.

  Bericht:
  Hoi

  ik wilde u bedanken voor uw berichtje op mijn blog en u laten weten dat u me aan het denken heeft gezet. Het deed deugd te horen dat het niet mijn schuld was. Ik wou dat iemand me dat jaren eerder had verteld…

 2. Hallo, ik ben een jongen van 12 jaar. k’Zit nu in het 6de leerjaar dus. Ik word al vanaf het 1ste leerjaar gepest omdat ik met meisjes speelde. Dus noemde ze me of terwijl meisje of homo. Daarna ging ik naar het 3de leerjaar en werd ik mollige. Toen begonnen ze met homo, meisje, dikzak, vetzak, enzv… te schelden. Ik heb hier echt genoeg van. Mijn moeder heeft me nu onder Ji-Jutsu gezet (verdedingssport). Ze wil dat ik harder word. MAAR HET HELPT DUS ECHT NIET!! Ik ben bang dat dit erger gaat worden dan alleen woordjes kan iemand mij helpen?

 3. Het schooljaar is nog maar twee weken oud of de eerste klappen zijn alweer gevallen. De school zegt niet dat zij een leerling hebben die een ander kind in elkaar geslagen heeft. Nee, de school zegt dat er een jongen in elkaar is geslagen vanwege zijn rode haar! (Eigen schuld, dikke bult?!!!)
  Hoelang gaat het nog duren vóór men het verwijt bij de dader legt in plaats van bij het slachtoffer? Want niemand wordt gepest vanwege het uiterlijk of het gedrag. Iemand wordt gepest omdat de pester daar een voordeel uit wil halen. Het rode haar is het excuus.

  (De school waar dit is gebeurd, is bekend met het Pestbriefje maar vindt dat zij dat niet nodig hebben.)

 4. Hallo,

  Ik ben echt ten einde raad. Onze dochter van 11, nu in groep 8, is in groep 3 en 4 heel erg gepest, zowel mentaal als fysiek. De reactie van de school toen : “Tja, het zijn kinderen, hé” (Intern Begeleider) en “Ja, maar uw dochter is ook zo’n “zucht-kind”, ze roept het over zichzelf af”(leerkracht). Inmiddels de volgende therapieen gevolgd: 4 jaar judoles, weerbaarheidstraining, ‘psycholoog, speltherapie, sensomotore training, sociale vaardigheidstraining, kinderpsychiater en medicatie. Honderden euro’s en geen steek verder.

  Vanwege de ernst van deze kwestie is deze pagina daar aan toegewezen.

 5. Hallo,

  Ik wil graag advies vragen, omdat ik gepest word:
  Er worden stomme opmerkingen gemaakt, omdat ik van honden, paarden en vampier serie’s houd.
  Een van de (2 a 3) pesters pakte mijn arm vast, zodat ik niets meer met de computer kon doen (ik wilde muziek aanzetten op de computer tijdens de les (dat mag), in de hoop dat de leraar het zou zien (terwijl ze het allang in de klas hadden geroepen) en ik ‘straf’ zou krijgen.
  Daarna maakte 3 pesters (incl. degene van de computer) de hele tijd stomme opmerkingen achter mijn rug, zonder dat de leraar het merkte.
  (Ik doe trouwens niet negatief over mezelf of denk dat het mijn schuld is).
  Ik haal goede cijfers, maar ik weet niet of dat de aanleiding is voor het pesten.
  Ik trek het pesten me wel heel erg aan, ik kan er namelijk niet goed tegen als mensen vervelende dingen tegen me zeggen, ik weet niet wat ik dan moet zeggen…
  Maar mijn leraar deed wel meteen erg lief en gaf me een kopje chocolademelk :-D!!!
  Ik heb een van de pestkoppen gezegd (op what’s app) dat het heel erg pijnlijk is en dat het moet stoppen, maar daarop antwoordde ze:
  Nee, dat doet echt niet pijn en er zijn veel meer pijnlijk dingen.
  Ik weet het echt niet meer, wat moet ik doen???

 6. Hoi,
  Onze zoon heeft syndroom van Asperger. Hij heeft soms woedeaanvallen als hem klein onrecht wordt aangedaan, hij maakt dan slabewegingen. Een aantal van zijn klasgenootjes weten dit feilloos te triggeren, maar hij is de gene die “slaat”.
  Volgens ons is hij dus niet de pester, maar de gespeste.
  Wat kunnen we hier mee ?

  1. Hallo Hans,
   Om te weten of hij gepest wordt moet je kijken hoe de pester zich gedraagt. Je zoon heeft een duidelijk beeld van recht en onrecht en daarmee loopt hij vóór op de pester. Laat me raden: hij is slimmer dan de pester maar hij is sociaal niet zo sterk. Hij kan zichzelf prima vermaken met (ingewikkelde) computerspelletjes en heeft niet zo veel vriendjes. Hij is tussen de 10 en 13 jaar oud. Hij wordt door de school aangesproken op z’n gedrag en de pester gaat vrijuit.
   Denk je dat de ouders van de pester weten wat hun kind werkelijk doet?
   Met onze vragenlijst kun je aangeven hoe je zoon dit ervaart en vraag je de ouders van de pester hun kind te corrigeren. Vraag je zoon deze in te vullen en stuur dit naar mij alsjeblieft.

   Op onze pagina Zeg dag Tegen het Pesten wordt dit uitgelegd.
   Via de contactpagina kun je mij mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaatsing alleen na goedkeuring! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.