Overbezorgde ouder werkt pesten in de hand?

Zal het ooit eens afgelopen zijn met die rare onderzoekjes? De ene onderzoeker zegt dat pesten zorgt voor een laag zelfbeeld en de andere onderzoeker zegt dat een laag zelfbeeld zorgt dat je gepest wordt. En nu dit weer! “Overbezorgde ouder werkt pesten in de hand”. Lees: “Als je een kort rokje draagt dan word je aangerand!”
Waarom is het gepeste kind ALTIJD de pineut? Ze zijn te dik, te dun, niet weerbaar, dragen een bril, hebben verkeerde ouders, zijn homo, zijn niet eens in staat om het in hun eentje tegen een groep pesters op te nemen, weten het verschil niet tussen pesten en plagen. Wist u dat er zelfs wetenschappers zijn die daar zo nu en dan een belachelijke, zelf verzonnen veronderstelling aan toe voegen?
Pesten veroorzaakt schade, niet alleen materiële- maar vooral psychische schade. En welke waarde mag je een onderzoek toekennen dat met die gegevens is onderbouwd?
Onderzoekjes als deze drukken het gepeste kind nog verder in de hoek. Want: ‘Zie je wel dat je dat pesten aan jezelf (en nu ook aan je ouders) hebt te danken? Nee! Aan de pester ligt het niet want dat is een zielig kind dat vroeger zelf gepest moet zijn want anders doe je zoiets niet. Dus ga zelf ook maar iemand pesten want daar is wél begrip voor. Of heb je er wel eens van gehoord dat een pester naar een sociale vaardigheidstraining moet?’

Ik ben de vader van een gepest kind. Ik heb twee kinderen, de een is gepest en de ander niet. Mijn kind was niet de enige die gepest werd maar hij was wel de enige die zo hard gepest werd. Er was niemand die hem hielp, de juf niet, de directeur niet, het bestuur niet, de anti pesten organisaties niet, de politie niet, de raad voor de kinderbescherming niet, en zelfs de kinderrechter nam het niet voor hem op. Ik heb het ze allemaal gevraagd maar er was er niet één! Er was maar één pester in de klas maar daar werd geen vinger naar uitgestoken. Natuurlijk niet want het lag niet aan de pester, het lag aan mij. De onderzoeker weet vast wel waar het bewaard mag worden.