En weer een pesterij gestopt

Pesten gebeurt binnen én buiten de school, pesten stoppen gebeurt thuis

En wéér een pesterij gestopt. Wij sturen de ouders een brief om te zeggen dat zij moeten ingrijpen op hun pestende kind. Gewoonlijk is de pesterij dan de volgende dag gestopt. Soms zeggen ouders dan hun kind dat niet doet en geven ze het gepeste kind de schuld. Ze denken ons te kunnen intimideren en  proberen de school voor hun karretje te spannen. Pesten blijkt dan besmettelijk te zijn want de ouders hebben het dan ook gekregen. In zo’n geval hebben wij twéé dagen nodig om de pesterij te stoppen!

 

Het maakt ons niet uit of ouders van pesters boos worden, ons bedreigen of hun ‘advocaat’ inschakelen. Want als zij niet ingrijpen dat krijgen ze, geheel volgens de Wet, de rekening voor de toegebrachte schade. Wij sturen ze dan ook de rekening voor de kosten die wij dan gaan maken, deze bedragen € 75,- per uur ex. BTW. Tel hier de kosten voor de schade-expertise en de juridische kosten bij en u weet dat ze dan opeens wél ingrijpen. De kans dat hun verzekering die kosten zal vergoeden is namelijk nihil.

 

Mijn hulp aan gepeste kinderen is ALTIJD GRATIS!

Hieronder ziet u een aantal van de meest opmerkelijke e-mails van het afgelopen jaar

Wat vind je erger, de pesterij tegen jouw kind of de boosheid van de ouders tegen hun pestende kind? Anders gezegd: voor wiens kind wil je het opnemen?, de jouwe of de pester?

Juf heeft verschillende gesprekken gehad met de klas. Maar het helpt niks en wordt er niet beter van. Ze geeft ook aan het nu niet meer te weten wat ze nog kan doen.

De heer … geeft aan dat Ons kind soms irritant is op het plein, en dat de kinderen daar naar handelen. En dus wel begrijpt dat de kinderen hem vervelend vinden.

Nu word ik wel heel erg geconfronteerd. Je hebt helemaal gelijk. Wederom komt de school met het inschakelen van het CJG en komt er vast weer een trainings aanbod. Herhaling van vorig jaar. Wat kan ik concreet tegen school zeggen en wat kunt u naar school betekenen?

…Als u deze kwestie wilt laten escaleren dan is het verstandig vooraf juridische informatie op te vragen bij een jurist. U gaat dit namelijk verliezen. Gebruik uw verstand en zorg dat uw kind een ander kind niet tot last is, want als u dat niet doet dan zult u daartoe gedwongen worden. Als het nodig is dan zelfs door de rechter.

Houd op met deze belachelijke berichten, neem uw verantwoordelijkheid en roep uw kind tot de orde. Dat is het enige dat er van u gevraagd wordt.

Beste Rinus, Ik vind het bijzonder dat jij je zo inzet voor gepeste kinderen.

Ik wilde graag hulp voor mijn zoontje van 6 jaar oud die gespest word op school en hij word niet geholpen. Ik ben ten einde raad en weet niet meer wat ik moet doen .

Goeden morgen,ik hoop ook dat dit zo goed blijft gaan ik heb wel de diricteur op de hoogte gesteld dat ik met jullie contact heb en ook dat ik leerplicht ambtenaar heb gebelt hij schrok hier wel van maar het helpt wel heel erg bedankt voor alle hulp ik houd u op de hoogte

Geachte heer, In minder dan een jaar heb ik 13(!) meldingen uit Vlaanderen gekregen. Het waren allemaal langlopende pesterijen vanwege het falende beleid van de scholen, en nu dus ook uw school.

hallo, we hebben een gesprek op school gehad, juf heeft beloofd het in de gaten te houden en heeft alle pestkinderen al gesproken en zich bewust gemaakt van hun gedrag. wziet het wel als groep en niet dat het vanuit 1 kind voortkomt. vind het spannend maar ben toch wel blij dat er een brief is verzonden naar de pester, want juf neemt geen contac op met ouders alleen met de kinderen zelf. zijn vandaag allemaal poeslief geweest voor mijn zoon, hij straalde helemaal. hoop echt dat het nu echt klaar is en dat hij met plezier de dag start.

Beste …, Ik krijg vaker van zulke berichten, ‘Mijn kind schoon kind’ zegt men in België. Het komt ook voor dat men hun raadsman gaan inschakelen en dat ik … Ik trek me er niks van aan. Eigenlijk hoop ik dat ze hun raadsman aanspreken want dan komt het in het nieuws. Maar zij krijgen te horen dat ze geen enkele kans maken.

Geachte heer,mevrouw, Uw bericht heb ik in goede orde ontvangen. Er vanuit gaande dat ook mijn bericht duidelijk is overgekomen vertrouw ik erop dat verdere correspondentie met u over deze kwestie overbodig zal zijn. (Pestbriefje: Vanaf dat moment is er niet meer gepest.)

Hallo Rinus, Heel fijn dat je ons kan helpen. Ik moet nog navragen wat de achternaam is van …

Geachte heer …, U hoeft mij niet te vertellen dat pesterijen serieus genomen moeten worden, dit is iets dat u uzelf en uw teamleden moet vertellen. Wat u ook moet doen is daar adequaat op reageren. Dat u mij schrijft dat u direct actie onderneemt is een aantoonbare leugen! Zonder mijn betrokkenheid had u nu nog niets gedaan, precies zoals u dat bij de eerste melding ook niet hebt gedaan.

Beste mensen, Met tranen in mijn ogen heb ik jullie site bekeken en ik ben diep onder de indruk van jullie oplossing.

Goedendag, Rinus, Allereerst mijn dank voor je bericht en de informatie. U heeft volkomen gelijk! De machtspositie ervaar ik constant in het onderwijs. Het is zo jammer. Ze willen samenwerken, maar men moet toch naar hun luisteren. De cultuur is niet goed.

Hoi Rinus. Wat leuk dat je mailt. Wat er nu precies veranderd is op school geen idee. Maar het gaat erg goed.

Geachte Rinus, Wat een nare situatie is dit. En wat jammer dat er door school, bestuur en politie zo mee om wordt gegaan.

Beste, Ter uwer informatie: D.. en haar moeder zitten op het politiebureau. De school heeft aangifte gedaan van laster omdat de moeder de bescherming van haar kind eist.

Een vraag me dochter is 7 jaar en word gepest door mede leerlingen ze heeft in februari een brief gekregen met een tekening met een kind op de grond een met een mes er boven na school tijd wachten ze me dochter op en slaan haar en roepen van alles naar haar in de vakantie kregen we weer een brief dat ze op een plek moest zijn kom je niet gebeurt er wat met bloed vlekken er bij getekend school kan niks doen gemeente niet en politie ook niet ze zijn minder jarig word er dan gezecht hoe ver kan het nog gaan me dochter is kompleet veranderd en ons gezin lijd er ook onder wat kan ik nog doen

Morgen (vrijdag) ga ik naar school en zal een gesprek eisen met de directeur. Ik weet dat het niet evident is om met die pesterijen om te gaan maar ik geef de school nog een kans om uit te leggen wat ze gaan doen. Komt er niets positiefs uit de bus dan stap ik naar het hoofdkantoor van de politie.

Ondanks dat er hier in België geen vakantie is horen ook wij niets van school

 

Een meisje van 13 zit thuis uit angst voor de pesterijen. De school vindt dat zij de lessen moet komen volgen en dat ze voor dat pesten naar de psychiater moet! De school weigert hun beleid inzake pesten aan mij toe te sturen.

Een jongen van 14 is tot bloedens toe geslagen en durft ook niet meer naar school. De identiteit van de pester is niet bekend zodat hij niet aansprakelijk kan worden gesteld voor de verwondingen, de school werkt hier niet aan mee.

Beste, Nu word ik van het kastje naar de muur gestuurd (in Nederland betekent dit ‘voor de gek gehouden worden’). Ik heb deze vraag inmiddels aan drie(!) personen gesteld en ik heb nog steeds geen antwoord. Is er wel een beleid inzake pesten of wordt dat gebrek op deze wijze verborgen gehouden?

Hoi Rinus, Dit is een goed begin van inzicht in al die *&%$# of zo, programma’s. Dank hiervoor.

Beste Pestbriefje, Onze zoon wordt sinds de herfstvakantie sowieso gepest en wij vermoeden nog veel langer. Wij weten het echter nog maar 4 weken. Het pesten gebeurd o.a. op school. De school lijkt het ook al veel langer te weten, vermoed ik. Sinds wij het op school hebben gemeld. Probeert school alles op te lossen met K… Ik heb het idee dat het niet werkt en erger wordt. De K..-groep kinderen pesten gewoon mee.

Hoi rinus kan je me misschien wel advies geven wat ik hierin kan doen want het is tich te triest voor woorden dat C… bij een vertrouwenspersoon elke dag haar verhaal moet doen maar links om of rechtsom toch als dader gezien word. Doen ze dit alleen om ons stil te houden dan?

Ik heb vandaag niets van de school gehoord. Ik stuur je de briefwisseling door zodat je een idee hebt van de betrokkenheid van de school. Schrik niet!

Oke dankjewel.

Mijn moeder en ik zijn naar de huisarts geweest, omdat ik zo depressief ben. En ik zou heel graag willen dat u mij helpt om het pesten te stoppen.

Bedankt voor de mail. Mooi initiatief hebben jullie met betrekking tot het tegengaan van pesten.

Wij hebben elkaar ontmoet tijdens uw gezellige bezoek aan de CDA fractie in de Tweede Kamer. Ik beloofde u degene te zoeken binnen onze fractie die met het onderwerp “pesten” bezig is.

Goed om te horen! Ik hoop dat de CDA je plan zal steunen. De reden waarom ik jou perse bij het gesprek wil hebben is, omdat de rector alles voor ons wil doen, maar ze komt af en toe met verkeerde ideeën. Jij kan uitleggen waarom die ideeën niet goed zijn.
(Pestbriefje: De uitnodiging van het CDA had geen enkele inhoud. Pesten interesseert ze niet.)

peste is kinderachtig levenloos zielig om over mensen rot te doen kap gwn dr mee k heb het ook een tyd gedaan heb er dondersspijtvan

Indien zich in de toekomst nog zo’n situatie voordoet, of A… wordt nadelig behandeld door de jongens dan zal ik mij zeker direct op uw diensten beroepen. Nogmaals mijn dank!

Met het Pestbriefje bent u op een discrete wijze op de hoogte gebracht van hetgeen uw kinderen A… aandoen. U wordt door mij vriendelijk verzocht er voor te zorgen dat dit onmiddellijk stopt. Als u dat niet kunt dan kunt u hulp krijgen. Maar u zegt: “Op deze manier wordt het pesten niet gestopt, maar ontstaat er meer kwaadheid.” En dat is waar, maar dan op een manier die u niet zult willen. Want als de pesterij niet stopt dan loopt u een financieel risico. En ik kan u zeggen dat u dat risico op grond van de wet zult verliezen.

Daarbinnen hangen allemaal posters pesten uit of zoiets, maar volgens mijn mening lijkt het allemaal nep!

Een goed idee, de brief via u naar ouders sturen. We hebben binnenkort een gesprek op school en wilde dit onderwerp toch al aankaarten. Ik ga me nog eens extra verdiepen in uw website.

Bedankt voor de mail en de informatie!

Mag ik de informatie van het Pestbriefje gebruiken voor een poster die opgehangen zal worden bij een manifestatie op school over pesten.

Fijn dat er via jullie website materiaal aangeboden wordt. Ik ben er zeker van dat hier heel wat hulp mee geboden wordt, zowel aan scholen als aan ouders en de kinderen zelf.

Voorlopig verloopt alles rustig.

Ik heb de indruk dat de jongens mekaar ‘tolereren’ en mekaar voor de rest gerust laten…